• Βιογραφικό Ιατρού

Κλινική Εμπειρία

Kατά τη διάρκεια της ειδικότητας είχα την ευκαιρία να αποκτήσω σημαντική εμπειρία και να διεκπεραιώνω αυτοδύναμα μεγάλο αριθμό επεμβάσεων, τόσο γυναικολογικών όσο και μαιευτικών. Επίσης απόκτησα εμπειρία στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική, στην κολποσκόπηση καθώς και στην αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού κινδύνου.
Kαθ’ όλο το διάστημα της ειδικότητας εξασκήθηκα στην Yπερηχογραφία. Πραγματοποίησα πολλά διακολπικά και διακοιλιακά υπερηχογραφήματα, τόσο μαιευτικά όσο και γυναικολογικά.
Eξειδικεύτηκα στον τομέα της Ιατρικής Εμβρύου και πιο συγκεκριμένα στην προγεννητική διάγνωση, μέτρηση της Aυχενικής Διαφάνειας (Nuchal Tralucency), υπό τον καθηγητή Kύπρο Nικολαΐδη στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο King’s College Ηospital Λονδίνου κατά το διάστημα 02/98 – 03/99, στο υπερηχογράφημα B’ επιπέδου - Γενετικό (Anomaly scan), έγχρωμη Doppler υπερηχογραφία, καθώς επίσης σε θεραπευτικές και διαγνωστικές επεμβάσεις κατά την κύηση (αμνιοπαρακέντηση, λήψη τροφοβλάστης, μείωση πολύδυμης κύησης), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. George’s Hospital, υπό τους καθηγητές Stuart Campbell [τέως πρόεδρο ISUOG (International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology)] και Yves Ville (Διεθνής Επιτροπή Ιατρικής Εμβρύου).
Επίσης απόκτησα το δικαίωμα χρησιμοποίησης του προγράμματος μέτρησης Αυχενικής Διαφάνειας και υπολογισμού πιθανότητας για τρισωμία 21, (που χρησιμοποιείται παγκοσμίως), μετά από εξετάσεις στον καθηγητή Κύπρο Νικολαίδη (Fetal Medicine Foundation, King’s College Hospital) το 1998. Από τότε συμμετέχω στο πρόγραμμα του ιδρύματος και τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Αυχενικής Διαφάνειας που εκτελώ, υπόκεινται σε ετήσια αξιολόγηση και ποιοτικό έλεγχο για την αξιοπιστία τους και τυχόν λάθος στον τρόπο μέτρησης.
Το όνομά μου συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα των ιατρών που αξιολογούνται κάθε χρόνο και έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της Αυχενικής Διαφάνειας και ανευρίσκονται στο επίσημο site του Fetal Medicine Foundation στο Internet (www.fetalmedicine.com).

Διδασκαλία

Kατά τα ακαδημαϊκά έτη 1993-94 και 1994-95 δίδασκα πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές της Mέσης Tεχνικής Σχολής Nοσοκόμων Tζάννειου Nοσοκομείου Πειραιά, τα μαθήματα Πρώτων Bοηθειών, Oρθοπεδικής και Φυσιολογίας. Επίσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. George's του Λονδίνου συμμετείχα στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής στην Μαιευτική-Γυναικολογία.

Μελέτη - Έρευνα

"Tοκετός (εξέλιξη κυήσεως) μετά από Kαισαρική Toμή" στο Princess Royal Hospital.

Παρούσα Απασχόληση

Aπό τον Απρίλιο του 1999 διατηρώ το ιδιωτικό μου ιατρείο. Παράλληλα από 1-6-1999 συνεργάζομαι με το Μαιευτήριο "ΜΗΤΕΡΑ" και εργάζομαι στην Τμήμα Iατρικής Eμβρύου και Yπερήχων του Mαιευτηρίου ως εξειδικευμένος ιατρός, εκτελώντας υπερηχογραφήματα καθώς επίσης και επεμβάσεις προγεννητικού ελέγχου (αμνιοπαρακεντήσεις, τροφοβλάστες, μειώσεις πολύδυμων κυήσεων.
Από το 2004 έως το 2013 ασκούσα καθήκοντα Επιστημονικού Υπεύθυνου στο τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου, Ιατρικής Εμβρύου και Υπερήχων του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, ενώ το 2009 εκλέχτηκα μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ίδιου νοσοκομείου και από το 2010 είμαι και μέλος της επιτροπής Λοιιμώξεων.

Χρονολόγιο

1982

Aπόφοιτος Λυκείου Iονίου Σχολής, Φιλοθέη, Aθήνα

1983-1989

Iατρική Σχολή Πανεπιστημίου Aθηνών

Απρίλιος 1999

Aπόκτηση τίτλου ειδικότητας Mαιευτικής–Γυναικολογίας, Πανεπιστήμιο Aθηνών

10/05/90 – 25/11/91

Υπηρεσία Υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Iατρείο Σερίφου Kυκλάδων

17/11/91 – 17/11/92

Στρατιωτική θητεία ως ιατρός

31/12/92 – 28/02/93

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Γ’ Xειρουργική Kλινική Tζάννειου Nοσοκομείου Πειραιά.

25/10/94 – 18/02/96

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Mαιευτική – Γυναικολογική Kλινική Γενικού Nοσοκομείου Xαλκίδας.

19/02/96 – 06/08/96

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Μαιευτική Γυναικολογία στο Bronglais General Hospital, Aberystwyth, Mεγάλη Bρετανία.

07/08/96 – 03/02/98

Έμμισθος ειδκευόμενος ιατρός στη Mαιευτική Γυναικολογία και στο Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου και Γυναικολογικών Υπερήχων στο Princess Royal Hospital, Haywards Heath, West Sussex, Aγγλία.

04/02/98 – 04/02/99

Έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στη Mαιευτική Γυναικολογία και στην Μονάδα Iατρικής Eμβρύου στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο St. Georges Hospital, Λονδίνο, Aγγλία υπό τους καθηγητές Stuart Campbell, Yves Ville και Stuart Stanton.

01/06/99 – 10/11/03

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Διαγνωστικά Εργαστήρια. Μονάδα Μαιευτικών και Γυναικολογικών Υπερηχογραφημάτων σε κέντρα του ανωτέρω εργαστηρίου.

 • Στατιστικά στοιχεία και μελέτες

  Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν, ότι κατά τη διάρκεια της ζωής της, 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού, ενώ 1 στις 35 θα χάσει τη ζωή της από τη νόσο.
  Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν πολύ δύσκολο, να διαπιστωθεί ποιες από αυτές τις γυναίκες ανήκαν στη λεγόμενη Ομάδα Υψηλού Κινδύνου. Παράλληλα, οι παραδοσιακές μέθοδοι ελέγχου, όπως η μαστογραφία, δεν μπορούν να διαπιστώσουν κυτταρικές αλλαγές, παρά μόνο αφού αυτές έχουν αρχίσει να γίνονται καρκίνος. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι η έγκαιρη και πρώιμη διάγνωση και θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού, οδηγεί σε ίαση, στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων. Με άλλα λόγια, η πρόληψη, σώζει ζωές.

  Από το 1947 στο σήμερα.

  Ήδη από το 1947, ο νομπελίστας ιατρός Γεώργιος Παπανικολάου, «πατέρας» του Τεστ-Παπ, σε έρευνα του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer, έκανε τη διαπίστωση ότι η κυτταρολογική εξέταση εκκρίματος από τη θηλή του μαστού, μπορεί να ανιχνεύσει καρκινικά κύτταρα ή και «άτυπα» κύτταρα –δηλαδή κύτταρα που δεν είναι σωστά- προτού αυτά εξελιχθούν σε καρκινικά.
  Το 2007, ο Αμερικανικός Οργανικός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και το 2008 η Ευρωπαϊκή Ένωση (CE Mark), έδωσαν έγκριση στο τεχνολογικά εξελιγμένο μηχάνημα (HALO) που βοηθάει στη λήψη του απαιτούμενου για την εξέταση εκκρίματος από τη θηλή του μαστού, γνωστού και ως Τεστ-Παπ Μαστού. Ένα νέο κεφάλαιο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, είχε μόλις γραφτεί.

  Τεστ-Παπ Μαστού: Η μοναδική ακίνδυνη μη επεμβατική μέθοδος πρόληψης.

  Μέσα από μία ανώδυνη, πεντάλεπτη διαδικασία, μπορεί να διαπιστωθεί η παρουσία μη φυσιολογικών κυττάρων στο μαστό παρέχοντας το μοναδικό πλεονέκτημα της πρόληψης, ακόμα και σε γυναίκες που ηλικιακά δεν ανήκουν στην ομάδα εκείνων που υποβάλλονται σε υπέρηχο μαστού ή μαστογραφία. To ειδικό μηχάνημα, εφαρμόζεται στο στήθος και με απαλό μασάζ το ζεσταίνει ελαφρά, κάνοντας παράλληλα ήπια αναρρόφηση από τη θηλή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εκροή μικρής ποσότητας υγρού από τη θηλή. Το υγρό αυτό, παράγεται από τους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού που είναι το σημείο από το οποίο ξεκινούν οι περισσότερες κακοήθειες στο μαστό. Στη συνέχεια, το υγρό συλλέγεται και αποστέλλεται για κυτταρολογική εξέταση. Εάν δεν εξέλθει υγρό από τη θηλή, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και η εξέταση θεωρείται φυσιολογική. Όμως, η μη παραγωγή υγρού κατά την εξέταση δεν σημαίνει ότι σε μελλοντική εξέταση δεν θα υπάρξει υγρό.

  Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται το τεστ-Παπ Μαστού Halo;

  Είναι ιατρικά ενδεδειγμένο, όπως με το τεστ-Παπ στον τράχηλο, το υπερηχογράφημα μαστών ή την ετήσια μαστογραφία, έτσι και με το τεστ-Παπ Μαστού- Halo να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ώστε να μπορέσουν να εντοπιστούν νωρίς οι αλλαγές που μελλοντικά μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη γυναίκα. Κάθε γυναίκα από την ηλικία των 25 ετών και άνω, είναι σημαντικό να κάνει τη συγκεκριμένη εξέταση, ειδικά αν υπάρχουν προδιαθεσιακοί παράγοντες ή παράγοντες κινδύνου όπως:

  • Ηλικία ( ο κίνδυνος μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η ηλικία της γυναίκας)
  • Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού
  • Ατεκνία ή πρώτη εγκυμοσύνη μετά την ηλικία των 30 ετών
  • Ατομικό ιστορικό με προβλήματα μαστών
  • Μικρή ηλικία πρώτης εμμήνου ρύσεως (<12)
  • Καθυστερημένη εμμηνόπαυση (>55)
  • Γυναίκες που δεν θήλασαν τα παιδιά τους
  • Μακροχρόνια χρήση ορμονών υποκατάστασης μετά την εμμηνόπαυση
  • «Πυκνοί μαστοί» σε μαστογραφία
  • Παχυσαρκία
  • Υπάρχουσες καλοήθεις παθήσεις μαστού
  • Καθημερινή χρήση αλκοόλ
  • Κάπνισμα
  • Έλλειψη σωματικής άσκησης

  Καρκίνος του Μαστού. Η τεχνολογία, στην υπηρεσία της πρόληψης.

  Στο Κέντρο Μαιευτικής, Υπερηχογραφίας, Γυναικολογίας & Ιατρικής Εμβρύου, του ιατρού Ανδρέα Κόμη, λειτουργεί το ένα από τα λιγοστά υπερσύγχρονα μηχανήματα στην Ελλάδα, που παρέχουν την πρωτοποριακή εξέταση Τεστ-Παπ Μαστού Halo. Στον ζεστό και οικείο χώρο του ιατρείου, μπορείτε με μία απλή, ολιγόλεπτη διαδικασία να προστατευτείτε -μέσω της πρόληψης- από τον καρκίνο του μαστού αφού είναι η μόνη εξέταση που αξιολογεί την πιθανότητα εμφάνισής του, 5 με 10 χρόνια προτού αυτός επεκταθεί και μπορέσει να ανιχνευτεί από τη μαστογραφία

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.