Testpap1a

Τεστ ΠΑΠ Μαστού | Ερμηνεία Αποτελεσμάτων

Δεν βγήκε έκκριμα σε καμιά από τις δύο θηλές

Αντιμετώπιση: Το αποτέλεσμα θεωρείται φυσιολογικό και δεν είστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, για να εμφανίσετε καρκίνο του μαστού. Συνεχίζετε με το ετήσιο τεστ Παπ του Μαστού και τις υπόλοιπες εξετάσεις (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, κ.α.)

Έχουμε έκκριμα από την θηλή και στο αποτέλεσμα της κυτταρολογικής εξέτασης, δεν έχουμε κυτταρικές ατυπίες

Αντιμετώπιση: Το αποτέλεσμα θεωρείται φυσιολογικό, οι πιθανότητες όμως να αναπτύξετε καρκίνο στο μαστό, είναι ελαφρώς μεγαλύτερες, σε σύγκριση με την ομάδα που δεν έχει βγάλει καθόλου έκκριμα από τους Μαστούς. Επισημαίνουμε ότι το αποτέλεσμα θεωρείται φυσιολογικό. Συνεχίζετε με τον τακτικό ετήσιο έλεγχο με το τεστ Παπ Μαστού HALO και τις υπόλοιπες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις που ενδεχομένως θα χρειαστούν παράλληλα με συστηματική παρακολούθηση.

Έχετε έκκριμα από την θηλή, στην κυτταρολογική εξέταση του οποίου ανιχνεύθηκαν κυτταρικές ατυπίες

Αντιμετώπιση: Το αποτέλεσμα δεν είναι φυσιολογικό. Έχετε αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξετε καρκίνο του μαστού στο απώτερο μέλλον, σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Δεν έχετε καρκίνο του μαστού αυτή τη στιγμή. Πρέπει όμως να τεθείτε υπό στενή παρακολούθηση και να υποβληθείτε και σε άλλες πιο ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις που απαιτούνται για να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά!

Έχουμε έκκριμα από την θηλή, στην κυτταρολογική εξέταση του οποίου ανιχνεύθηκαν καρκινικά κύτταρα

Αντιμετώπιση: Ο γυναικολόγος σας, σε συνεργασία με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων (ακτινολόγους, χειρουργούς, μαστολόγους), θα εντοπίσει το σημείο που βρίσκεται ο αρχόμενος καρκίνος και θα τον αφαιρέσει σε πολύ αρχικό στάδιο, με την ελάχιστη χειρουργική παρέμβαση, ριζικά και αποτελεσματικά, αφού έχει διαγνωστεί σε πολύ πρώιμο στάδιο!
Η πλήρης και αποτελεσματική θεραπεία από τον καρκίνο του Μαστού, εξαρτάται από τον χρόνο διάγνωσης. Εάν η διάγνωση γίνει σε πρώιμα στάδια η ίαση είναι σχεδόν σίγουρη.
Το τεστ-Παπ Μαστού HALO, δίνει αυτή την δυνατότητα σε όσες γυναίκες υποβάλλονται σε αυτή την εξέταση κάθε χρόνο. Έτσι ακόμα και εκείνες που μπορεί να παρουσιάσουν αργότερα τη νόσο, θα μπορούν να την αντιμετωπίσουν πλήρως και αποτελεσματικά λόγω της πρώιμης διάγνωσης.

 • Στατιστικά στοιχεία και μελέτες

  Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν, ότι κατά τη διάρκεια της ζωής της, 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού, ενώ 1 στις 35 θα χάσει τη ζωή της από τη νόσο.
  Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν πολύ δύσκολο, να διαπιστωθεί ποιες από αυτές τις γυναίκες ανήκαν στη λεγόμενη Ομάδα Υψηλού Κινδύνου. Παράλληλα, οι παραδοσιακές μέθοδοι ελέγχου, όπως η μαστογραφία, δεν μπορούν να διαπιστώσουν κυτταρικές αλλαγές, παρά μόνο αφού αυτές έχουν αρχίσει να γίνονται καρκίνος. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι η έγκαιρη και πρώιμη διάγνωση και θεραπεία του Καρκίνου του Μαστού, οδηγεί σε ίαση, στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων. Με άλλα λόγια, η πρόληψη, σώζει ζωές.

  Από το 1947 στο σήμερα.

  Ήδη από το 1947, ο νομπελίστας ιατρός Γεώργιος Παπανικολάου, «πατέρας» του Τεστ-Παπ, σε έρευνα του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer, έκανε τη διαπίστωση ότι η κυτταρολογική εξέταση εκκρίματος από τη θηλή του μαστού, μπορεί να ανιχνεύσει καρκινικά κύτταρα ή και «άτυπα» κύτταρα –δηλαδή κύτταρα που δεν είναι σωστά- προτού αυτά εξελιχθούν σε καρκινικά.
  Το 2007, ο Αμερικανικός Οργανικός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και το 2008 η Ευρωπαϊκή Ένωση (CE Mark), έδωσαν έγκριση στο τεχνολογικά εξελιγμένο μηχάνημα (HALO) που βοηθάει στη λήψη του απαιτούμενου για την εξέταση εκκρίματος από τη θηλή του μαστού, γνωστού και ως Τεστ-Παπ Μαστού. Ένα νέο κεφάλαιο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, είχε μόλις γραφτεί.

  Τεστ-Παπ Μαστού: Η μοναδική ακίνδυνη μη επεμβατική μέθοδος πρόληψης.

  Μέσα από μία ανώδυνη, πεντάλεπτη διαδικασία, μπορεί να διαπιστωθεί η παρουσία μη φυσιολογικών κυττάρων στο μαστό παρέχοντας το μοναδικό πλεονέκτημα της πρόληψης, ακόμα και σε γυναίκες που ηλικιακά δεν ανήκουν στην ομάδα εκείνων που υποβάλλονται σε υπέρηχο μαστού ή μαστογραφία. To ειδικό μηχάνημα, εφαρμόζεται στο στήθος και με απαλό μασάζ το ζεσταίνει ελαφρά, κάνοντας παράλληλα ήπια αναρρόφηση από τη θηλή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εκροή μικρής ποσότητας υγρού από τη θηλή. Το υγρό αυτό, παράγεται από τους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού που είναι το σημείο από το οποίο ξεκινούν οι περισσότερες κακοήθειες στο μαστό. Στη συνέχεια, το υγρό συλλέγεται και αποστέλλεται για κυτταρολογική εξέταση. Εάν δεν εξέλθει υγρό από τη θηλή, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και η εξέταση θεωρείται φυσιολογική. Όμως, η μη παραγωγή υγρού κατά την εξέταση δεν σημαίνει ότι σε μελλοντική εξέταση δεν θα υπάρξει υγρό.

  Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται το τεστ-Παπ Μαστού Halo;

  Είναι ιατρικά ενδεδειγμένο, όπως με το τεστ-Παπ στον τράχηλο, το υπερηχογράφημα μαστών ή την ετήσια μαστογραφία, έτσι και με το τεστ-Παπ Μαστού- Halo να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ώστε να μπορέσουν να εντοπιστούν νωρίς οι αλλαγές που μελλοντικά μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη γυναίκα. Κάθε γυναίκα από την ηλικία των 25 ετών και άνω, είναι σημαντικό να κάνει τη συγκεκριμένη εξέταση, ειδικά αν υπάρχουν προδιαθεσιακοί παράγοντες ή παράγοντες κινδύνου όπως:

  • Ηλικία ( ο κίνδυνος μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η ηλικία της γυναίκας)
  • Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού
  • Ατεκνία ή πρώτη εγκυμοσύνη μετά την ηλικία των 30 ετών
  • Ατομικό ιστορικό με προβλήματα μαστών
  • Μικρή ηλικία πρώτης εμμήνου ρύσεως (<12)
  • Καθυστερημένη εμμηνόπαυση (>55)
  • Γυναίκες που δεν θήλασαν τα παιδιά τους
  • Μακροχρόνια χρήση ορμονών υποκατάστασης μετά την εμμηνόπαυση
  • «Πυκνοί μαστοί» σε μαστογραφία
  • Παχυσαρκία
  • Υπάρχουσες καλοήθεις παθήσεις μαστού
  • Καθημερινή χρήση αλκοόλ
  • Κάπνισμα
  • Έλλειψη σωματικής άσκησης

  Καρκίνος του Μαστού. Η τεχνολογία, στην υπηρεσία της πρόληψης.

  Στο Κέντρο Μαιευτικής, Υπερηχογραφίας, Γυναικολογίας & Ιατρικής Εμβρύου, του ιατρού Ανδρέα Κόμη, λειτουργεί το ένα από τα λιγοστά υπερσύγχρονα μηχανήματα στην Ελλάδα, που παρέχουν την πρωτοποριακή εξέταση Τεστ-Παπ Μαστού Halo. Στον ζεστό και οικείο χώρο του ιατρείου, μπορείτε με μία απλή, ολιγόλεπτη διαδικασία να προστατευτείτε -μέσω της πρόληψης- από τον καρκίνο του μαστού αφού είναι η μόνη εξέταση που αξιολογεί την πιθανότητα εμφάνισής του, 5 με 10 χρόνια προτού αυτός επεκταθεί και μπορέσει να ανιχνευτεί από τη μαστογραφία

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.